top of page

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten

Ik krijg een geplande keizersnede is de cursus dan wel wat voor mij?

Ook bij een keizersnede is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wist jij bijvoorbeeld dat er verschillende soorten keizersneden zijn? En dat het per ziekenhuis verschilt hoe een keizersnede verloopt? Ook is het herstel anders dan bij een vaginale bevalling. Dit en nog veel meer kunnen we bespreken tijdens de cursus.

Kunnen we de cursus ook volgen bij een tweede zwangerschap?

Natuurlijk kan dat! Vaak ben je door je mombrain al heel wat informatie vergeten... Ben je op zoek naar een snelle maar persoonlijke opfriscursus? Dan is privé cursus basis wat voor jou!

Of misschien is de vorige keer geen goede ervaring geweest en wil je het deze keer helemaal anders doen? Dan kan ik je aanraden om te kiezen tussen privé cursus uitgebreid of de zwangerschapsbegeleiding. Tijdens de zwangerschapsbegeleiding hebben we echt de tijd om diep op jouw wensen, angsten en onzekerheden in te gaan en om samen te kijken naar de mogelijkheden in deze zwangerschap.  

Zijn de cursuskosten per stel of per persoon?

Alle prijzen op de website van Doula Roos zijn per stel.

Doula, dat klinkt heel zweverig! 

Dat kan ik me voorstellen! Echter zou ik mijzelf niet zo omschrijven. Ik ben nuchter en erg gefocust op het verspreiden van eerlijke en betrouwbare informatie en werk vanuit een evidence based mentaliteit. Dit betekent voor mij dat ik het belangrijk vind dat de informatie die ik aan mijn klanten geef ondersteund wordt door onderzoeken of uit ervaring van geboorte werkers die al lange tijd in het vak zitten. 

 

Daarentegen ben ik wel van mening dat bevallen gaat om mogen voelen en handelen vanuit je moederinstinct. Hoe je je voelt tijdens je bevalling blijft bij je voor de rest van je leven, dus is mijn begeleiding ook gericht op het aangaan van jouw angsten en onzekerheden voor de bevalling begint. Zodat jij tijdens de bevalling in je kracht kan staan en er een ervaring van kan maken waar jij met trots op terugkijkt, ook als het anders loopt!

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekeraars?

De meeste verzekeraars vergoeden mijn cursus geheel of gedeeltelijk in het aanvullend pakket. Check van te voren de voorwaarden van jouw verzekering om teleurstelling te voorkomen. Aan het eind van de cursus krijg je van mij een deelnamebewijs die je kan indienen bij je verzekering. 

Nog geen antwoord op je vraag? Neem dan gerust contact op, ik beantwoord je vragen graag!

bottom of page