top of page

Over Roos 

In je kracht staan en vol vertrouwen bevallen, ook als het anders loopt

Roos

Ik ben Roos en ik woon met mijn man Marvin en zoontje Tygo in Nieuwveen. Ik ben een vrolijke, nuchtere meid die een grote passie heeft voor het begeleiden van vrouwen tijdens een van de meest transformerende en bijzondere gebeurtenis in het leven.  

Op 10-01-2021 ben ik bevallen van Tygo, dit was na een zware periode van ernstige bekkeninstabiliteit. Hierdoor kon ik de helft van mijn zwangerschap nauwelijks uit bed en moest ik overal bij geholpen worden. Uiteindelijk ben ik, na een langdurige medische bevalling die eindigde in een keizersnede, mama geworden van een prachtige zoon. En ondanks de zware zwangerschap hebben mijn man en ik van de bevalling een feestje gemaakt, dit was een ontzettend fijn nieuw begin voor ons gezin. 

 

Die mindset hoop ik tijdens mijn doula schap ook mee te geven aan jullie: hoe het ook loopt en wat er ook gebeurd, maak er samen een feestje van!

Hoe ben ik doula geworden?

​In de kraamperiode kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept 'doula'; iemand, meestal een vrouw, die zich beroepsmatig bezighoudt met het op niet-medische wijze bijstaan van een zwangere vrouw tijdens en rond de bevalling, bijvoorbeeld door massage of emotionele en praktische ondersteuning.

 

In april 2022 ben ik de geboorte doula opleiding gestart aan de doula academie (https://doulaacademie.nl/). Voor nu heb ik nog niet de ruimte/tijd om ondersteuning te bieden tijdens de bevalling. Wel heb ik 2 hele toffe cursussen ontwikkeld voor ouders (to be) en bied ik zwangerschapsbegeleiding en losse consulten aan.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan mijn aanbod of neem contact op voor meer informatie.

VISIE

Vooraf verdiepen in de mogelijkheden en scenario's van bevallen geeft rust en vertrouwen. Je hoeft hierdoor niet tijdens de bevalling uit je bubbel te stappen om hele rationele keuzes te maken. Je weet wat je wil, wat het belangrijkst is voor jou/jullie en bent op de hoogte van de voor- en nadelen van je keuze. 

Bevallen gaat om mogen voelen en handelen vanuit je moederinstinct. Hoe je je voelt tijdens je bevalling blijft bij je voor de rest van je leven,  daarom is mijn begeleiding ook gericht op het aangaan van jouw angsten en onzekerheden voor de bevalling begint. Zodat jij tijdens de bevalling in je kracht kan staan en er een ervaring van kan maken waar jij met trots op terugkijkt, ook als het anders loopt!

ERVARING

Door mijn opleiding maatschappelijk werk en persoonlijke ervaringen heb ik extra ervaring/ kennis over het begeleiden van vrouwen met: 

  • Trauma (ptss)

  • Angst- en paniekklachten

  • Psychische problematiek

  • Bekkeninstabiliteit 

  • Lichamelijke beperkingen

  • Verstandelijke beperkingen 

  •  Jong ouderschap

Wat ik je aanbied 

bottom of page